Private lease is steeds meer in opkomst. Maar wat houdt privé leasen nu precies in?
 
Private lease is een nieuwe manier van een auto gebruiken. Het houdt in dat je als particulier tegen een vast maandbedrag een nieuwe of gebruikte auto kan rijden zonder dat deze van uzelf is. Die periode kunt u zelf bepalen, maar varieert meestal tussen de 12 en 60 maanden. Het maandbedrag is inclusief de meeste kosten die bij een auto komen kijken zoals:
De enige extra kosten die u maakt zijn brandstof, de wasstraat en eventuele verkeersboetes. Daarbij is er geen fiscale bijtelling zoals dat bij zakelijk leasen wel het geval is. Na afloop van het contract levert u de auto weer in en kunt u eventueel weer kiezen voor een nieuw contract met bijbehorende auto.
 
Een auto op deze manier gebruiken heeft verschillende voordelen, zo betaalt u een vast maandbedrag waar alles in zit, dus geen hogere kosten als er reparaties of onderhoudswerkzaamheden moeten plaatsvinden. Daardoor weet u elke maand waar u aan toe bent. Bovendien kunt u zonder spaargeld in een nieuwe of gebruikte auto rijden omdat u niet in één keer een groot bedrag kwijt bent. Daarnaast is geen aanbetaling of slotsom nodig. Als u moeite hebt met een lening krijgen bij een kredietverstrekker voor de aankoop van een (gebruikte) auto hebt u vaak nog wel de mogelijkheid om voor een paar jaar te leasen. Na afloop van de leaseperiode kunt u de auto gewoon inleveren. Dus geen gedoe met inruilwaarde en verkopen. Ook is alles onder één dak geregeld. Onderhoud, reparatie en verzekeringen zitten allemaal in het private leasecontract.
 
Ga naar http://goossensprivatelease.nl/ voor meer informatie over Private Lease bij Auto Goossens en een overzicht van het actuele aanbod.